CAD/CAM

CAD/CAM

Bij Supportec maken wij gebruik van een CAD/CAM systeem. CAD/CAM zijn twee afkortingen, namelijk Computer Aided Design (CAD) en Computer Aided Manufacturing (CAM). De werkzaamheden van onze engineers bestaan uit het voorbereiden van het productieproces met deze twee systemen. Met CAD-technieken worden uit aangeleverde scans producten ontwikkeld en vormgegeven met behulp van ons computersysteem. Daarna worden deze omgezet in een CAM-productieomgeving. Dit is het zogenaamde vervaardigen van de frees-strategieën door middel van software op de computer. Dit gebeurt door een zo efficiënt mogelijke bewerking te programmeren voor onze freesrobots.

Wij produceren producten op basis van uw wensen!

Bij het produceren van onze producten houden onze engineers rekening met uw wensen en de gemaakte afspraken, alsmede het product dat geproduceerd dient te worden. Denkt u daarbij aan het frezen in schuim voor onze soft-ortheses, maar ook het frezen van mallen voor de productie van de ABS-ortheses. De getekende digitale modellen worden daarnaast ook gebruikt om het bekledingsproces voor te bereiden. De patronen die door onze medewerkers worden berekend, worden namelijk ook aangeleverd aan onze stofferingsafdeling. Het grote voordeel van een geheel digitaal proces is dat de nauwkeurigheid van het product nooit uit het oog verloren wordt en dat onze producten reproduceerbaar zijn. Onze engineers maken ook tekeningen voor onze lasersnijder en freesmachines. Hierdoor kunnen maatwerk-onderdelen, zoals armleggers en werkbladen, toegevoegd worden aan onze productenrange.

Bespreek de mogelijkheden met onze medewerkers.

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van CAD/CAM? Onze medewerkers geven u graag meer informatie en kunnen u hier alles over vertellen. Neemt u gerust contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)13 207 39 89 of stuur een e-mail naar sales@supportec.nl.