Upholstery

Supportec zorgt ervoor dat de bekleding van uw orthese op een professionele wijze gemaakt wordt. Hier gebruiken wij een aantal methodes voor en dit doen wij altijd speciaal op maat. Hiervoor gebruiken wij verschillende productiemethodes.

maatwerk

Ieder product dat wij creëren is een persoonlijk product. Daarom betrekken wij onze klant nauw bij het ontwerp en de gewenste afwerking ervan. Vrijwel elk product dat wij in onze zeilmakerij maken is uniek en dat maakt Supportec een echte maatwerk specialist.

ambacht & techniek

Stofferen is een ambacht en is, zoals elk ambacht, alleen door ervaring te leren. Techniek is daarbij onlosmakelijk de helpende hand en vereist continue vooruitstrevendheid. Supportec stoffeert bekleding van een orthese daarom met ambacht en techniek.

innovatie

Door het gebruik van 3D CAD/CAM programma’s en een computer gestuurde snijtafel zijn we in staat de moeilijkste vormen te realiseren. We staan voor innovatie en zijn continu op zoek naar nieuwe oplossingen en technieken.

De verschillende productiemethodes


WaterProof Stitching (WPS®) is een geavanceerde techniek voor het naadloos lassen van patronen die 100% waterdicht aan elkaar gezet kunnen worden. Doordat er geen naald gebruikt wordt, zitten er geen gaatjes in het materiaal. Op deze manier krijgen water en vocht geen kans om de orthese binnen te dringen. Dit waarborgt een betere hygiëne en een langere levensduur van de orthese.

Dankzij Digital Drape Upholstery (DDU®) is het mogelijk om in vorm te stofferen, in plaats van op rek. Hierbij wordt het object digitaal ingemeten, waarna een snijcomputer de patronen uitsnijdt die samen exact de vorm het object hebben. De oorspronkelijke vorm wordt daardoor niet beïnvloed. De rek in het materiaal geeft zo bovendien extra comfort. DDU® is een door Supportec ontwikkelde techniek.


U wilt natuurlijk uw ortheses beschermen tegen de effecten van vocht en vuil. Met Seam Tape Bonding (STB®) worden uw naden 100% waterdicht. Dit verlengt de levensduur van de orthese en verbetert de hygiëne van de orthese. STB kan worden aangebracht bij gestikte naden en naden die zijn gelast zijn met de techniek WaterProof Stitching. De tape die hierbij wordt aangebracht, versterkt bovendien de naden.

Bij Supportec werken we uitsluitend met de nieuwe generatie speciale high-speed triple feed naaimachines. Deze machines halen een zeer hoge steek kwaliteit, zowel voor het stikselswerk in de zichtbare gebieden als voor het bevestigen en monteren van naden. Alleen het beste is goed genoeg.

3D FABRIC CONFIGURATOR

Vinyl

Vinyl is gemaakt van PVC en wordt gebruikt voor de buitenste bekleding. Dit zeer sterke en duurzame product is bij uitstek geschikt voor de bekleding van stoelen.

3D Airmesh

Airmesh kan worden gebruikt voor bekleding van de binnenzijde van de stoel. Het is een 100% polyester materiaal. Door zijn open structuur biedt het optimaal comfort en een natuurlijke ventilatie.

Platilon

Ook Platilon is geschikt voor de bekleding van de binnenzijde van de stoel. Een sterke hypoallergene PU coating wordt aangebracht op een rektricot waardoor dit materiaal flexibel en waterdicht is.

Zoom

Zoom is uitermate geschikt voor binnenbekleding. Dit unieke natuurlijke wolproduct biedt een geweldig flexibiliteit, een zachte touch en extra comfort.

Badstof

Badstof wordt gebruikt voor de stoffering van de zitkussens. Deze katoenen stof biedt extra comfort en bescherming. Voor extra hygiëne zijn deze hoezen zeer eenvoudig te wassen.

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden

Heeft u interesse in een op maat gemaakte orthese met bekleding die naadloos aansluit? Dan helpen wij u hier graag bij. Onze medewerkers staan telefonisch voor u klaar op +31 (0)13 207 39 89 of per e-mail via sales@supportec.nl.